Tribute

PRINCE MEETS DAVID MEETS FREDDY MEETS AMI MEETS MICHAEL MEETS JIM MEETS WHITNEY MEETS GEORGE MEETS ... DE GENOTEN!

Creatie 2018

Wanneer brengt dansen je in een staat van gelukzaligheid?

TRIBUTE is een choreografie van Katie Vickers op muziek van overleden popiconen. In een dolle dagdroom verkennen de dansers het universum van popsterren, op en naast het podium. Een rollercoaster van emoties breekt los, een ode aan de popmuziek en aan het plezier van het dansen: Let’s dance !

De hommage TRIBUTE toont de vreugde van het kind dat vrijuit zingt en danst op de muziek van zijn muzikale helden. Popmuziek raakt ons op verschillende momenten in ons leven en wordt zo deel van onze geschiedenis, geeft mee vorm aan onze identiteit. En ze nodigt ons vooral uit dat te doen wat we het liefste doen: Let’s dance !

Elke danser is een popster, geïnspireerd door monumenten uit de popmuziek. De kostuums met marmerprints verbinden het idee van standbeelden voor de eeuwigheid met de dynamiek van ieders eigenheid.

De bouwstenen van TRIBUTE zijn improvisaties gebaseerd op het dansen van je eigen innerlijke ritme en dat van iemand anders, op perfect movement, op bullshit en op tijd: het dansen van iemands verleden, heden en toekomst: Let’s dance !

Katie Vickers

Katie Vickers stuurde af aan P.A.R.T.S.. Haar artistiek werk en onderzoek heeft als common ground het gebruik van het lichaam als pion om het ongewone naar boven te halen binnen het bekende, vertrouwde. Daarbij vertrekt ze vaak vanuit de popcultuur. Katie leidt meerdere internationale workshops o.a. bij De Genoten en assisteerde bij de creatie van VIVA. We vroegen haar voor onze nieuwste creatie om te werken met popmuziek.

Credits:

Choreografie: Katie Vickers

Assistent choreografie: Maxime Membrive

Ontwerp kostuums: Jo Heyvaert

Prints faux-marbres: schilderijen van Pierre-Yves Morel

Reproducties van Bernard Cromphout

Realisatie kostuums: Tine De Groote, Elke Jourand, Iris Stas, Chris Lanckman, Jo Heyvaert

Montage muziek: Sveinbjorn Thorarensen

Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap

Met dank aan cc Bruegel, Brussel; ccBe, Berchem; De Warande, Tunhout; Kosmonaut