Wie zijn we

De Genoten is een gezelschap van een vijftiental mannen van alle leeftijden uit heel België die voorstellingen maken rond hedendaagse dans. De openbare ruimte is ons podium dat ons toelaat een ruim publiek te verrassen en te ontroeren.

Sinds 2011 komen we maandelijks een weekend samen om te dansen. Onder leiding van Jo Heyvaert, een van de dansers, maakten we Het Genootschap der Edele Delen (2011), Hoorspel (2013) en Wham Bam! Superhero – Bootcamp (2014).

In workshops met jonge dansers ontwikkelen we een eigen persoonlijke danstaal en maken we kennis met nieuwe, uitdagende technieken.
Hieruit ontstaat materiaal voor voorstellingen. Onze improvisaties vertrekken vanuit het luisteren, de verbeelding en de waarachtigheid van een kind dat opgaat in zijn spel.

Sinds 2015 nodigen we jonge choreografen uit om samen met ons een nieuw stuk te creëren en geven we hen de kans hun eigen traject te onderzoeken met een grotere groep. Zo ontstond Viva in 2016, een creatie met Albert Quesada. In 2018 staat Tribute op het programma, een choreografie van Katie Vickers.

Vanaf het begin worden we gesteund door Zinnema (Brussel), ccBe (Berchem), De Warande (Turnhout) en krijgen we werkingssubsidies van de Vlaamse Gemeenschapscommissie. Dankjewel!

We zijn blij sinds 2017 in residentie te zijn bij cc Bruegel in Brussel.